Hulp bij opvoeden

Opvoeden kan veel van je vragen, en je weet het soms niet meer. Wat te doen, als je kind niet wil gaan slapen, niet naar school wil, of driftbuien heeft? Kom je er als ouders niet meer uit, en wil je de negatieve spiraal doorbreken?
Meld je dan aan voor de Triple P workshops. De workshops zijn bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijdsgroep van 0 tot en met 12 jaar.

Wat leer je tijdens deze training?

De workshops bestaan uit drie sessies en een terugkombijeenkomst. Tijdens de workshops krijg je praktische tips en handvatten met betrekking tot de opvoeding aan de hand van een stappenplan. Daarnaast kun je je ervaringen en ideeën over de opvoeding uitwisselen met andere ouders.

Triple P

Triple P is een programma dat in Australië ontwikkeld is en inmiddels in 25 landen wordt uitgevoerd. Bij Triple P staan positieve opvoedstrategieën en -methodes centraal. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de Triple P methode goede resultaten oplevert. Na deelname aan het programma voeden ouders hun kinderen positiever op waardoor gedragsproblemen bij kinderen verminderden. Ook blijkt dat ouders na het volgen van de training tevredener zijn over hun eigen manier van opvoeden.

  Praktische informatie

  Kosten: deelname is gratis.
  Hoe vaak: 3 bijeenkomsten van 2 uur en een terugkombijeenkomst.
  Waar: In wijkhuis de Westwijzer, Cortenbachstraat 70, 5707TJ Helmond
  Aanmelden: stuur een e-mail naar groepswerk@sthelmond.nl
  Voor meer informatie kun je bellen met:

  Marissa Spijkerman: 06-14890283, m.spijkerman@sthelmond.nl
  Rosalie Wagemans: 06-43366517, r.wagemans@sthelmond.nl
  Leren van elkaar

  Bij de Triple P workshops die Sociale Teams Helmond aanbiedt, wordt uitgegaan van de basisprincipes en opvoedstrategieën van Triple P, het Positive Parenting Program. De training vindt in groepen plaats. Dat heeft als voordeel dat ouders zich in elkaars problemen kunnen herkennen, en elkaar kunnen stimuleren om te veranderen.

  Data workshops

  16 februari 2023 van 9.00 tot 11.00 uur 
  21 februari 2023 van 9.00 tot 11.00 uur
  1 maart 2023 van 9.00 tot 11.00 uur
  9 maart 2023 van 9.00 tot 11.00 uur