SOVA training

Weerbaarheidstraining voor kinderen in groep 5, 6, 7 en 8. In de SOVA-training leer je om op een prettige manier in contact te komen met leeftijdsgenoten. 

Voor wie is de training?

Voor iedereen die in groep 5, 6, 7 en 8 zit en graag wil leren samenspelen, vriendschappen maken en te onderhouden en meer zelfvertrouwen wil krijgen in contact met anderen.

Doel van de training

Door middel van verschillende spelvormen en oefeningen wordt stilgestaan bij sociale vaardigheden. Ook vragen we je om thuis en/of op school te oefenen met hetgeen je hebt geleerd. Hoe meer je oefent, hoe sneller je alles onder de knie krijgt. Je krijgt een eigen werkboekje, waarin je ouders of leerkracht kunnen zien welke vaardigheden aan bod zijn gekomen. 

Welke thema's komen aan bod? 

  • Kennismaken: iets vertellen over jezelf en interesse tonen in de ander
  • Iets aardig zeggen over jezelf, complimenten geven & ontvangen
  • Ruzies voorkomen en hulp vragen
  • Ruzies oplossen en samenwerken
  • Gevoelens uiten, gevoelens herkennen bij jezelf en bij de ander
  • Grenzen stellen en grenzen accepteren van de ander
  • Ontspanningsoefeningen en afscheid nemen
Dezelfde problemen

Loop je in het contact met leeftijdsgenoten steeds tegen dezelfde problemen aan? Bijvoorbeeld doordat je onzeker bent, of doordat andere kinderen vinden dat je vaak de baas speelt, of omdat het moeilijk voor je is om vrienden te maken of omdat je vaak ruzie krijgt met andere kinderen? Dan is de SOVA-training iets voor jou. Hier leer je om op een prettige manier in contact te komen met leeftijdsgenoten. 

Data eerstvolgende groepen

Kennismakingsgesprek: 21 feb. 

Trainingsdagen: 1e training is 28 feb. 

Eindgesprek: 17 april

Tijden:

groep 5/6 van 13.30 - 15.00 uur

groep 7/8 van 15.30 - 17.00 uur