Hulp bij opvoeden

De oudercursus Opvoeden & Zo is een praktische cursus gericht op alledaagse opvoedingssituaties. Je leert een aantal vaardigheden die kunnen helpen om het opvoeden makkelijker te maken. De vaardigheden zijn gericht op een plezieriger contact tussen ouder en kind. Je leert hoe u goed gedrag van kinderen kunt stimuleren en hoe ongewenst gedrag het beste gecorrigeerd kan worden.

In de cursus wordt in elke bijeenkomst één of meerdere vaardigheden besproken met behulp van animaties met voorbeelden. Je krijgt ook tips voor het gebruik van de opvoedingsvaardigheden in de praktijk.

Thuisopdrachten kunnen helpen om een bepaalde aanpak ook in de eigen situatie eens te oefenen. Aan het eind van elke bijeenkomst krijg je een folder mee waarin de belangrijkste informatie nog eens op een rijtje staat

Wat leer je tijdens deze training?

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van ongeveer 2 uur waarin de verschillende opvoedingsvaardigheden aan de orde komen. Het programma van de cursus is als volgt: 

1. Positieve aandacht geven en Prijzen

2. Regels stellen

3. Niet reageren en gedrag corrigeren

4. Apart zetten

5. & Zo: verschlilende opvoedthema's

6. Alles op een rij en afsluiting

Waarom een opvoedcursus? 

Kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook moeilijk. Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun of advies.
Misschien hebt u allerlei vragen. Bijvoorbeeld: wat doe je als je kind niet luistert? Hoe kun je ervoor zorgen dat je kind vaker leuk en aardig doet? Is het normaal dat ouders de hele dag politieagentje moeten spelen?

Een oudercursus kan u helpen om samen met andere ouders oplossingen voor deze vragen te vinden. Door het uitwisselen van ervaringen zult u merken dat u niet de enige ouder bent die zich soms onzeker voelt over de opvoeding van kinderen.

  Praktische informatie

  Kosten: deelname is gratis.
  Hoe vaak: 6 bijeenkomsten van 2 uur en een terugkombijeenkomst.
  Waar: In wijkhuis de Westwijzer, Cortenbachstraat 70, 5707TJ Helmond
  Aanmelden: stuur een e-mail naar Opvoeden en Zo

  Data workshops

  15 januari 12.30 - 14.30 uur 

  29 januari 12.30 - 14.30 uur

  19 februari 12.30 - 14.30 uur 

  04 maart 12.30 - 14.30 uur

  18 maart 12.30 - 14.30 uur 

  08 april 12.30 - 14.30 uur