Samen sterker

Sociale Teams Helmond biedt verschillende groepen en trainingen aan. Hier vind je meer informatie over ons actuele aanbod van groepen en trainingen.

Vingers uit je oren

Vingers uit je oren is een training voor kinderen van groep 4 t/m 8 die te maken hebben met veel ruzie in het gezin, knel zitten of last hebben van strijd tussen ouders. Met creatieve werkvormen, samenspel en gesprekken beginnen kinderen op ontspannen wijze met het verwerken van hun emoties en leren zij weerbaar te zijn in de toekomst.

SOVA-training

Voor kinderen van groep 5 & 6 en 7 & 8

Loop je in het contact met leeftijdsgenoten steeds tegen dezelfde problemen aan? Bijvoorbeeld doordat je onzeker bent, of doordat andere kinderen vinden dat je vaak de baas speelt, of omdat het moeilijk voor je is om vrienden te maken of omdat je vaak ruzie krijgt met andere kinderen? Dan is de SOVA-training iets voor jou. Hier leer je om op een prettige manier in contact te komen met leeftijdsgenoten.

  Triple P Groep Positief Opvoeden

  Voor ouders van kinderen van 0-12 jaar

  Opvoeden kan veel van je vragen, en je weet het soms niet meer. Wat te doen, als je kind niet wil gaan slapen, niet naar school wil, of driftbuien heeft? Kom je er als ouders niet meer uit, en wil je de negatieve spiraal doorbreken?
  Meld je dan aan voor de training Positief Opvoeden. De training is bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijdsgroep van 0 tot en met 12 jaar.

  Triple P workshops
  Naast de Triple P Groep Positief Opvoeden biedt Sociale Teams Helmond ook workshops aan. Deze workshops zijn ook bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar met vragen over de opvoeding.

  Rouwbegeleiding

  Voor mensen die rouwen en steun zoeken van lotgenoten

  Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken: het verlies van iemand die ons lief is. De dood kan ons leven totaal op zijn kop zetten. Hoe je zo’n moeilijke periode doorkomt, is voor iedereen anders. Praten over de dood is moeilijk, maar kan wel de pijn verlichten.

  Opvoeden & Zo

  Opvoeden is een kunst die elke ouder kan beheersen met de juiste tools en ondersteuning. Daarom introduceren wij met enthousiasme de training 'Opvoeden & Zo', een unieke gelegenheid voor ouders om hun opvoedingsvaardigheden te versterken en te verbeteren.
  In zes informatieve bijeenkomsten leer je de essentiële vaardigheden die je nodig hebt om op een positieve en laagdrempelige manier met het gedrag van je kind om te gaan. Deze training behandelt belangrijke onderwerpen zoals het geven van positieve aandacht, het stellen en handhaven van regels en nog veel meer.

  Weerbaarheidstraining Kiezel en Druppel

  Voor kinderen van groep 1,2 en 3 & 4,5 en 6

  Als je weerbaar bent, heb je een stevige en open houding. Je straalt zelfvertrouwen uit door de manier waarop je kijkt en je stem gebruikt. Zelfvertrouwen groeit door successen en door hoe je denkt over de dingen die op je pad komen.

  Stap naar verandering

  Met meer vertrouwen je problemen te lijf!

  Loop je steeds tegen dezelfde problemen aan? Bijvoorbeeld op het gebied van financiën, relaties of contacten met anderen. Het kan lastig zijn om dit in je eentje te doorbreken.
  In de training Stap naar verandering leer je om met meer zelfvertrouwen met deze situaties om te gaan en je weg te vinden naar oplossingen

   Uit de schaduw van de ander

   De training ‘Uit de schaduw van de ander’, is een training voor vrouwen die te maken hebben met psychisch, lichamelijk en/of seksueel geweld in hun relatie of hiermee te maken hebben gehad in een eerdere relatie. Het doel van de training is ervoor zorgen dat jij je weer veilig en sterk genoeg voelt om eigen keuzes te maken.

   Woensdagclub

   Elke eerste woensdag van de maand wordt de Woensdagclub georganiseerd. Deze club is er voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar met een Autisme Spectrum Stoornis diagnose, die problemen blijven ondervinden bij sociale interactie.

   M-powerment

   Voor en door mannen

   Bij M-powerment draait alles om jouw herstel en het (her)vinden van evenwicht in je leven na een verbroken relatie of echtscheiding. We begrijpen dat het een uitdagende tijd kan zijn, waarin je het gevoel hebt dat alles misgaat. M-powerment biedt een veilige ruimte waarin je kunt leren van andere mannen die vergelijkbare ervaringen hebben gehad. Samen zullen we werken aan het creëren van positieve verandering en het opbouwen van een sterke basis voor je toekomst.

   Piep zei de muis

   Voor kinderen van 5 t/m 8 jaar waarvan een ouder, of beide ouders lijden aan psychische en/of verslavingsproblematiek is er de training 'Piep zei de muis'. In de training ervaren de kinderen dat ze niet de enige zijn. Ze leren herkennen wat er in hen omgaat, beter met hun gevoelens om te gaan en dat ze zich niet schuldig hoeven te voelen. Het leren gebeurt op een speelse manier. Voor de ouders zijn er vijf bijeenkomsten, waarin ze leren hoe ze hun kind(eren) kunnen ondersteunen en er worden opvoedtips gegeven.

   Woensdagclub 13+

   De woensdagclub 13+ is voor jongeren (13 t/m 17 jaar) welke problemen ondervinden in de sociale interactie. Ze kunnen hier nieuwe mensen leren kennen en leren om het samen fijn te hebben.