Geslaagde eerste Weggeefbeurs

In januari vond de eerste editie van de Weggeefbeurs plaats in wijkhuis Westwijzer in Helmond-West. Verschillende organisaties sloegen de handen ineen om samen iets moois tot stand te brengen. Met als doel: de inwoners van Helmond-West te ondersteunen en tegelijk de gemeenschap te versterken.

Sociale Teams Helmond werkte voor dit initiatief samen met Wocom, LEVgroep, Nei Skoen en Helmond-West. Er kwamen maar liefst 170 bezoekers, die met enthousiasme de gelegenheid aangrepen om gratis spullen uit te zoeken of weg te geven. De diversiteit van de aangeboden items was opvallend, variƫrend van kleding en beddengoed tot voedsel en kleine huishoudelijke apparaten. De ruimte vulde zich met een warme sfeer van delen en zorg voor elkaar en de beurs werd al snel een ontmoetingsplek waar de inwoner van Helmond-West ook even samen kon komen.

Wij kijken als organisatoren terug op een geslaagde eerste editie en hebben besloten dat dit zeker voor herhaling vatbaar is. De betrokkenheid van lokale bewoners en overweldigende opkomst laten zien dat dit initiatief niet alleen in een behoefte voorziet, maar ook de kracht van gemeenschapszin en solidariteit in Helmond-West benadrukt.

Bekijk hier de opnames terug van DitisHelmond tijdens de Weggeefbeurs.

Publicatiedatum: 01 februari 2024