Piep zei de muis

Voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar van ouders met psychische- en/of verslavingsproblemen

Wat bieden we?

Psychische en/of verslavingsproblematiek kunnen in een gezin veel stress opleveren. Ouders hebben veel aan hun hoofd en kinderen vangen veel spanningssignalen op. Ze voelen zich schuldig, worden stiller of drukker, boos of onzeker of hebben juist moeite zich te uiten.
Voor kinderen is het moeilijk om te praten over hun gevoelens en zij kunnen bepaalde gebeurtenissen minder goed plaatsen. Dit komt omdat kinderen niet alles kunnen overzien en dingen op zichzelf betrekken. De Piepgroep kan hierbij helpen!

'Piep zei de Muis' is een training die zowel de kinderen als de ouders ondersteunt zodat ze beiden beter met de thuissituatie om kunnen gaan en kinderen veilig(er) op kunnen groeien.

De handpop Piep de Muis vertelt over wat hij allemaal meemaakt en nodigt de kinderen uit om samen naar oplossingen te zoeken. Zo leren de kinderen spelenderwijs om problemen te verwerken en met emoties om te gaan.

Praktische informatie


Kindergroep: 12 bijeenkomsten van 1,5 uur op woensdagochtend van 09.30-11.00u
Oudergroep: 5 bijeenkomsten van 1,5 uur op woensdagochtend van 09.30-11.00u

Voorafgaand aan de groep vindt een kennismakingsgesprek plaats. Hierin krijg je informatie over de training en kun je vragen stellen.

Locatie:
kindcentrum de Westwijzer, Cortenbachstraat 70, Helmond
Kosten:
deelname is gratis
Aanmelden:
stuur een e-mail naar groepswerk@sthelmond.nl

Bij vragen of meer informatie kun je contact opnemen met:
Marissa Spijkerman
06-14890283
m.spijkerman@sthelmond.nl

Evenement gegevens


Datum
Eind september

Locatie
kindcentrum de Westwijzer, Cortenbachstraat 70, Helmond